Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه سیاست- محمد مهاجرانی: شهید مصطفی احمدی روشن در ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۸ در روستای سنگستان استان همدان متولد شد و تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش تکمیل کرد.

او در سال ۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد. در سال ۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران تحصیل در دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها که برای اولین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبان‌های انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند؛ شهید مصطفی احمدی روشن یکی از پایه گذاران سایت هسته‌ای نطنز بود. تاثیر بسیار مطلوبی در بخش تامین کالاها و خرید تجهیزات هسته‌ای در حوزه غنی‌سازی در زمان تحریم‌ها داشت.

سرانجام ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰، مصطفی احمدی روشن در حالی‌که عازم محل کار خود بود، دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.

با توجه به سالگرد شهادت شهید مصطفی احمدی روشن با یکی از کارشناسان ارشد این حوزه به گفتگو پرداختیم که بنابر برخی از ملاحظات امنیتی، خبرگزاری مهر از درج نام و تصویر این کارشناس مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی‌روشن معذور است.

این همکاری شهید مصطفی احمدی‌روشن در تشریح ویژگی‌های اخلاقی او، گفت: یکی از ویژگی‌های برجسته اخلاقی شهید احمدی‌روشن در محیط کار، اخلاق‌خوش و شوخ طبعی بود و تمامی همکاران از مصاحبت با او لذت می‌بردند؛ چه در زمانی که کارشناس بود و چه در زمانی که به مقام و جایگاهی در سازمان رسیده بود.

وی افزود: البته باید گفت که این موضوع نافی جدیت وی در کار نبود. شهید احمدی‌روشن به تمامی همکاران فارغ از جایگاه و پست و مقامشان عنایت داشت و احترام می‌گذاشت و تمام سعی و تلاش خود را در جهت رفع مشکلات همکاران به کار می‌گرفت.

این کارشناس مجتمع هسته‌ای شهید احمدی‌روشن تصریح کرد: او خیلی رک بود و با صراحت حرفش را می‌زد و انتقاد می‌کرد؛ همچنین شجاعتش زیاد و حیرت‌آور بود؛ به نحوی که در مسائل مختلف از منظر وجدانی، عرفی، دینی و فنی، در هر جا که نیازمند ورود بود، با کمال قدرت و به دور از محافظه کاری و بدون مماشات، حرفش را می‌زد و از مطرح کردن آن کوتاه نمی‌آمد.

صنعت هسته‌ای خط مقدم عرصه علم و فناوری کشور است

وی افزود: او این صنعت را خط مقدم علم و فناوری و موضوع اصلی کشور و نظام می‌دانست. اعتقاد داشت این صنعت علاوه بر آنکه به صورت مستقیم منجر به تولید انرژی و برق هسته‌ای و پاک خواهد شد، به صورت غیر مستقیم نیز در ارتقای سطح خودباوری و اعتماد به نفس ملی و دستیابی و فتح کرانه‌های علم تأثیر گذار است. از نظر وی، این صنعت پیشران سایر صنایع و حوزه‌های تکنولوژی در کشور خواهد بود.

این همکار شهید احمدی‌روشن اضافه کرد: امروز می‌بینیم که این امر محقق شده است و با دستیابی ایران اسلامی به چرخه سوخت و توان تولید برق هسته‌ای، کشور به سطح بالایی از اعتماد به نفس رسیده است و باعث رشد و شکوفایی سایر عرصه‌های استراتژیک و تکنولوژی شده است.

وی ادامه داد: شهید احمدی‌روشن پله‌های موفقیت را به واسطه تعهد و احساس دین به اسلام و انقلاب و کشور یکی پس از دیگری پیمود و به مسئولیت تأمین تجهیزات تأسیسات هسته‌ای رسید. در آن سال‌ها تحریم‌های سختی بر کشور و صنعت هسته‌ای اعمال می‌شد که کماکان نیز با شدت بیشتری در جریان است.

تجهیزات هسته‌ای بدون شناسایی دشمن در امنیت کامل وارد کشور شد

این کارشناس مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن گفت: مصطفی با هوش و ذکاوت بالایی که داشت و براساس تفکر استراتژیک خود به این نتیجه رسید که تأمین قطعات و تجهیزات یکی از گلوگاه‌های اصلی در این صنعت است. به همین دلیل تا آنجا که می‌توانست در جهت بومی‌سازی این موارد اقدام کرد. در خصوص مواردی هم که امکان ساخت در داخل وجود نداشت، بدون آنکه دشمن فرآیند تأمین آنها را شناسایی کند، قطعات و تجهیزات در امنیت کامل و بدون خراب‌کاری به کشور منتقل شد.

وی ادامه داد: همچنین مسئولیت برنامه‌ریزی و مدیریت تیم رفع خرابکاری‌هایی که در تجهیزات و دستگاه‌ها توسط دشمن ایجاد شده بود را قبول کرد و با پیگیری و تلاش شبانه‌روزی وی و نخبگان فنی، این نقشه دشمن نیز نقش بر آب شد. تمامی این موارد، کار را به جایی رساند که استکبار راهی به جز ترور و شهادت وی، نداشت.

این کارشناس مسائل هسته‌ای تصریح کرد: پس از شهادت این شهید بزرگوار با توجه به نهادینه شدن اندیشه‌ها و تفکر استراتژیک او در مجموعه و با پیگیری جهادی و هوشمندانه همکاران مصطفی، راه او ادامه پیدا کرد و تعداد زیادی از اقلام، قطعات و تجهیزات مورد نیاز این صنعت بومی‌سازی شد.

«شهید احمدی روشن» با بومی‌سازی تجهیزات موجب رشد صنعت هسته‌ای شد

وی گفت: همانطور که قبلاً نیز اشاره شد وی با درایت و هوش مثال زدنی خود و نیز تفکر استراتژیک، گلوگاه‌های فنی و بازرگانی را شناسایی کرد و فرآیند تأمین اقلام راهبردی و استراتژیک را فرآیندی امن، مطمئن و در دسترس طراحی و پایه گذاری کرد و با بومی سازی تولید آن‌ها در داخل کشور موجب رشد شتاب‌دهنده این صنعت و به تبع آن شروع یک حرکت تحقیقاتی فنی و پیشرفت در سایر علوم و صنایع را پایه گذاری کرد.

این همکار شهید احمدی روشن در پایان تصریح کرد: این شهید و سایر شهدای هسته‌ای جان خود را در جهت رشد، پیشرفت و شکوفایی این صنعت فدا کردند و پرچم این حرکت در مسیر رشد و تعالی این صنعت را به دست ما و شما سپردند؛ تقاضا داریم با استعانت از خون آن‌ها و توسل به روح بلند او تمام سعی و تلاش خود را در جهت حفظ این مسیر و حفظ منافع ملی کشور و نظام و مردم مبذول کنیم.

کد خبر 5400027

منبع: مهر

کلیدواژه: تاسیسات هسته ای انرژی هسته ای شهدای هسته ای نطنز مجلس شورای اسلامی حسین امیرعبداللهیان ایران سیدابراهیم رئیسی صحن مجلس مذاکرات وین دولت سیزدهم حسین امیر عبداللهیان ایالات متحده امریکا جمهوری اسلامی ایران ارتش علی باقری وزارت امور خارجه ایران محمد باقر قالیباف شهید مصطفی احمدی روشن شهید احمدی روشن احمدی روشن بومی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۳۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد کریمی‌ثابت پیش از ظهر امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در نشست خبری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ گفت: این کنفرانس،‌ نشان‌دهنده بلوغ فناوری هسته‌ای در کشور است؛‌ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هسته‌ای با مقام معظم رهبری؛ ایشان بر گسترش همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدف‌گذاری شد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌‌های انجام شده، انجمن هسته‌ای ایران  پس از ۲۹ دوره کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی؛ شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم.

رییس انجمن هسته‌ای ایران تاکید کرد: حدود 580 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از 50 دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود 420 مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

وی ادامه داد: 50 دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاه‌ها، صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی به ارایه سخنرانی می‌پردازند؛ سطح استقبال از سایر کشورها بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از 50 نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ مقالات به دو شکل شفاهی و پوستر ارایه می‌شود؛ توضیح داد: این کنفرانس در 13 محور برگزار می‌شود و نیز محتواها در 4 چارچوب ارایه خواهد شد به‌طوری‌که چارچوب‌های در نظر گرفته برای این کنفرانس شامل سخنرانی‌های علمی، ارایه مقالات به‌صورت سخنرانی، ارایه مقالات به‌شکل پوستر است و در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برپا می‌شود و به ارایه آخرین دستاوردها و اطلاعات می‌پردازیم.

کریمی‌ثابت خاطرنشان کرد: مواردی نظیر چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای به محورهای این کنفرانس افزوده شده است.

وی تاکید کرد: این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و نیز دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم کرده و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

استقبال و حمایت آژانس از برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی
رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران عنوان کرد: 2 سال پیش و در حاشیه کنفرانس ملی هسته‌ای، موضوع برگزاری این کنفرانس در حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با همکاری این آژانس مطرح شد که آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور مسوولان داخلی و نیز مدیرکل این آژانس برگزار می‌شود.

کریمی‌ثابت با اشاره به وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در مراسم افتتاحیه مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: مشکلات کنونی جهانی نیازمند راه حل‌های جهانی است برگزاری رخدادهای بین‌المللی یکی راه حل‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران درباره چگونگی حمایت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری رویدادهای علمی توضیح داد: موضوع برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای دو سال قبل و در حاشیه برگزاری بیست‌ و نهمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت و وعده و قول همکاری از سوی آژانس داده شد.

وی افزود: خوشبختانه تا کنون که در آستانه برگزاری این کنفرانس در اصفهان هستیم، آژانس در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن هسته‌ای ایران داشته و از حضور همکاران وسخنرانان علمی حمایت کرده و ان‌شاء‌الله این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و امیدوارم هر 2 سال یک‌بار شاهد برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ایران باشیم.

وی درباره ضرورت و اهمیت برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی عنوان کرد: کشور ما با 50 سال سابقه در حوزه هسته‌ای و نیز طی کردن فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون از نظر علم و فناوری به جایگاهی رسیده که کاملا قادر است با بسیاری از کشورهای دنیا مراوده علمی در زمینه هسته‌ای داشته باشد.

کریمی‌ثابت ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد؛ کشورهای همسو و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که از نظر فناوری هسته‌ای یا از کشور ما عقب‌تر بوده و یا اصلا به این عرصه ورود نکرده‌اند. با توجه به نگاهی که جمهوری اسلامی همیشه نسبت به تعهدات بین‌المللی خود داشته و نیز همکاری با کشورهای همسو،‌ مقرر شد تا کنفرانس بین‌المللی محلی برای آشنایی و آگاهی از آخرین دستاوردهایی که در کشور ما به دست آمده، باشد تا شبکه علمی که مورد نیاز است، ‌شکل بگیرد و به کار بپردازد.

نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای، نشانه‌ بلوغ فناوری هسته‌ای در ایران
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در حاشیه کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس سه روزه، نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای نیز برپا می‌شود و باید گفت برگزاری این کنفرانس و نمایشگاه دستاوردهای این صنعت را می‌توان نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران دانست.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به حمایت‌های فراوان سازمان انرژی اتمی ایران به‌منظور برگزاری این کنفرانس بین‌المللی خاطرنشان کرد: دلیل برگزاری این کنفرانس در اصفهان این است که این شهر دارای ظرفیت بالایی برای موضوعات هسته‌ای است؛ همچنین اصفهان یک شهر تاریخی و جذاب است که تمدنی بسیار تاریخی و قدیمی دارد بنابراین با توجه به این دو مولفه، اصفهان شهری مناسب برای برگزاری این کنفرانس در نظر گرفته شد.

گفتنی است این کنفرانس از 17 تا 19 اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از ۵ قاره در کنفرانس صنعت هسته‌ای شرکت کرده اند
  • نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت هسته‌ای در اصفهان برپا می‌شود
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • تجلیل از مربیان نمونه عقیدتی سیاسی در مشهد
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • چشم ایلام به آمدن شهید تازه تفحص شده روشن شد